Syksyn satoa

Näe, kuule, tunne, koe -hankkeen ensimmäinen vireä ja virikkeellinen vuosi lähestyy loppuaan. Vuosi on ollut projektin jäsenten ja erilaisten laulupajayleisöjen yhteinen, huima vaellus keskiaikaisen musiikin maailmassa. Olemme syksyllä tehneet kaksi vierailua lukiohin, Järvenpäähän ja Kaarinaan, missä lukiolaiset ottivat meidät vastaan sekä tekemistämme ihmetellen että mukaan heittäytyen. Aboagoran laulupajassa makasimme Turun tuomiokirkon kivisellä lattialla vatsallamme ja kuuntelimme, kuinka keskiaikainen kappeli vastasi lauluumme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laulupaja Järvenpään lukiossa 11. marraskuuta 2015

Perinteisemmin menetelmin projektimme edistyi käsikirjoitusten tutkimusmatkalla Roomaan, missä teimme töitä Vatikaanin kirjastossa ja Casanatensessa. Matkan kruunasi gregoriaaninen aperatiivi, jonka järjestimme ex-tempore Suomen Rooman instituutin, Villa Lanten, loggiassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gregoriaaninen aperatiivi 4. joulukuuta Villa Lantessa. Kuvassa Antonio Varone, Seppo Heikkinen ja pääaperatiivari Hilkka-Liisa Vuori.

Projektin vetäjän näkökulmasta parasta syksyssä on ollut erilaisten ihmisten ja tilanteiden kohtaamiset, yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Projektin laulu- ja lausuntaharjoitukset, yhteiset huomiot siitä, kuinka sävelen ja sanoituksen liitto johtaa meitä yhtä aikaa maan alle, syvälle, ja toisessa hetkessä kohti korkeuksia ja määrätöntä iloa. Iloisia olemme myös Koneen säätiön meille myöntämästä jatkorahoituksesta ja että sen turvin pääsemme tulevana vuonna mm. äänittämään Tuomaan juhlapäivien laulut. Tästä ja muusta lisää myöhemmin!

Kansikuva: Otto Väätäinen

 

pinkki-Koneensaatio-logo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: