Tutut sanaparit

Tutut sanaparit, Iam dudum, Corpus quod ja Matri vite, vähän jo kuin vanhojen hyvien ystävien nimet, helkkyivät Sibelius Akatemian T-309 harjoitushuoneessa. Musta flyygeli, kokovartalopeili ja nuottiteline olivat sisustuksena. Postimerkin kokoinen pöytä ja jotenkuten kolme tuolia tarjosivat riittävän infran. Tänään syntyi pieniä ja merkittäviä paloja projektissamme tehtävään kirjaan Tuomas Akvinolaisen liturgisista lauluista. Kirjasta tulee sekä tutkimus keskiaikaisesta musiikista että laulukirja, jossa laulajat ohjataan italialaiseen keskiajan latinan ääntämykseen. Hilkka-Liisa luonnehti moodeja, Seppo vahti päätteitä ja yhdessä rakensimme kaaria. Pohdimme sitä, vaikuttaako kirjoitusasun valinta lauluun esimerkiksi sanassa solemnis/solempnis. Hilkka-Liisa makusteli, Seppo kuunteli ja Marika odotti vastausta: ei vaikuta mutta jo tähän asti tehty työ vakuuttaa. Vaikka tuolit loppuivat, yhteisessä työrupeamassa olivat kiinteästi läsnä nuo ystävät: vakavahenkinen Iam dudum, maanläheinen Corpus quod ja railakkaan iloinen Matri vite. Nämä ystävät voit kohdata myös Felix Thomas –levyllä.

IMG_6399

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: