Ihmiset

HANKKEEN JÄSENET:

Marika RäsänenMarika Räsänen, FT, Kulttuurihistoria & Centre for Medieval and Early Modern Studies, Turun yliopisto (vastuullinen johtaja), on tutkinut pyhimyskultteja, ennen kaikkea Tuomas Akvinolaista mutta myös Franciscus Assisilaista, keskiajan Italiassa sekä Turun hiippakunnassa.

Hilkka-Liisa VuoriHilkka-Liisa Vuori, MuT, on musiikkipedagogi ja musiikin tohtori (vastuu Laulun laboratoriosta ja taiteellisesta esityksestä, sekä käsikirjoitusten laulujen transkriptioista ja musiikkianalyysistä). Vuoren erikoisalaa on myöhäiskeskiaikaisen gregoriaanisen kirkkomusiikin tutkimus sekä hetkipalvelusten että messun osalta. Hän on ohjannut Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin opiskelijoita toteuttamaan mm. keskiaikaisia Andreaan, Birgitan, Henrikin ja Marian vespereitä. Musiikkipedagogina Vuorella on pitkä kokemus laulun työpajojen järjestämisestä.

Seppo HeikkinenSeppo Heikkinen, FT, on latinan kielen tutkija, joka on erikoistunut myöhäisantiikin ja keskiajan latinankieliseen runouteen ja runomittaoppiin sekä antiikin esikuvien käyttöön keskiajan kirjallisuudessa. Projektin “virallisena” latinistina Sepon tehtäviin kuuluu mm. Tuomas Akvinolaisen kulttiin liittyvien tekstien editointia, kääntämistä ja ääntämistä. Voit kuunnella Sepon ääntämisohjeita täältä!

Antti Lampinen, FT, on erikoistunut latinan ja kreikan kieleen. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat tunteiden ja emotionaalisuuden ilmaiseminen latinan- ja kreikankielisissä teksteissä, antiikin kulttuuri-identiteetteihin liittyvät kysymykset, sekä klassisen kirjallisuuden jälkivaikutus eurooppalaisessa kulttuurissa.Johanna Korhonen

Johanna Korhonen, kirkkolaulaja, on Vox Silentii –lauluyhtyeen jäsen yhdessä Hilkka-Liisa Vuoren kanssa. Vox Silentii vastaa Tuomaan juhlapäivien musiikin sovittamisesta konserttisarjaksi ja sen esittämisestä.

pinkki-Koneensaatio-logo

%d bloggers like this: