Levy Felix Thomas lumen mundi

Vox Silentii ja tutkimushanke Näe, kuule, tunne, koe. Moniaistinen kokemuksellisuus Tuomas Akvinolaisen muistojuhlissa julkaisivat 24. elokuuta 2016 levyn Felix Thomas lumen mundi – Medieval chants for the feasts of Thomas Aquinas.

Vox Silentiin vierailijana levyllä laulaa myös ranskalainen dominikaaniveli Marie-Augustin Laurent-Huyghues-Beaufond. Hänen läsnäolonsa levyllä tuo musiikkiin yhtymäkohdan dominkaaniperinteen historiasta nykypäivään.

Vox Silentii ja br. M-A Naantali 2016
Vox Silentii ja Marie-Augustin äänittämässä Naantali kirkossa

Yli 60 laulusta olemme valinneet levylle 28 laulua. Olemme kirjoittaneet ne suoraan keskiaikaisista 1300–1400-luvun käsikirjoituksista. Hilkka-Liisan erityisalaa ovat nuotit. Marika ja Seppo ovat tulkinneet tekstikohtia. Laulut kertovat Tuomaan opista, joka kirkkaudellaan valaisee maailman, ja ihmeistä, jotka tapahtuivat pyhimyksen haudalla Fossanovassa. Yksi aihe nousee molempien juhlapäivien musiikissa näkyvään rooliin: jumalaista voimaa, taivaallista loistoa ja ihastuttavaa tuoksua välittävät pyhimyksen luut. Dies natalis -juhlan liturgiassa 7. maaliskuuta Tuomaan reliikit ovat saavuttamattoman kaipauksen kohde. Vaikka ruumis lepäsi sisterssiläisluostarissa, dominikaanit tekivät sen läsnä olevaksi ja kunnioitettavaksi musiikin välityksellä. Translaatiojuhlassa 28. tammikuuta puolestaan kumpuaa syvä riemu siitä, että dominikaaniveljet olivat vihdoinkin saaneet ihailemansa pyhimyksen reliikit oman sääntökunnan suojiin.

kansikuva

Levyä myy musiikkikauppa Fuga, fuga[at]fuga.fi (24.8.2016 alkaen). Sitä voi myös tilata Hilkka-Liisa Vuorelta, hilkka-liisa.vuori[at]uniarts.fi, puhelin: +358-(0)40-7016534 (hinta 20 euroa + postikulut). Levyä voi ostaa käteisellä myös konserttien yhteydessä (ks. konserttiaikataulu)

%d bloggers like this: